Itt vagyunk: Főoldal Bemutatkozás Kincsestár Ferenczi Imre gondolatai a Bakonytamási-Nagybégány testvérkapcsolatról
Bekezdések

Ferenczi Imre gondolatai a Bakonytamási-Nagybégány testvérkapcsolatról

 

A Polgármester Úr r.
Polgármesteri Hivatal
Bakonytamási
 

 

Tisztelt Polgármester Úr!

 

Kezdetleges számítástechnikai tudásommal a világhálón böngészgetve, egészen véletlenül bukkantam rá az Önök Honlapjára, ahol helységük kárpátaljai testvérkapcsolatáról olvasgattam. Néhány oldal élvezetes olvasgatás után, pillanatnyi fellángolásomban úgy döntöttem, hogy írok Önöknek, és amennyiben  lehetséges, a mellékelt írásommal, amelyet két részben a Z.KISZ Melléklete közölt le az elmúlt év novemberében és decemberében, kiegészíthessék Honlapjukat.

Az élet, az összefogás, a Magyar Nemzet megnyilvánulásának: egymásra találásának és összeölelkezésének gyönyörű példáját látom a feltehetően az Önök részéről indult testvérkapcsolat kialakításának kezdeményezésében, amihez szeretnék sikerekben gazdag együttműködést kívánni úgy az Önök, mind a nagybégányiak részére.
Véleményem szerint a kapcsolat formája: csontozata és érrendszere megépült, némi izomzattal is rendelkezik, vér is csörgedezik már benne. A Honlap működése is ezt bizonyítja. Igaz, más bizonyítékok is vannak erre vonatkozóan.

Azonban, hogy mindez hosszú távon jól működjön, már csak kellő és élő tartalommal kell rendszeresen feltölteni, ami remélem, nem marad el a jövőben egyikük részéről sem. Tudom, nem egészen tetsző szavak ezek, de élettapasztalatom mérsékletre, kissé borúlátásra zabolázza vágyam. Mert igazán kár lenne, ha egy ilyen értékes kezdeményezés a formaság mellékvágányára kerülne és ott mindössze csak a tetszelgés eszközévé válna.

Igaz, a mentségünkre és beregvidéki nyelven legyen mondva: "Kettőn áll a vásár!" és a "Türelem rózsát terem.", amivel borúlátásomat lehet, el is fojtottam. Mert ugyancsak kár lenne, ha mostan ilyen, nem idevaló véleményekkel hozakodnák elő, amikor forrásnak indult a bor.
Örültem, hogy megoszthattam Önnel a véleményemet.
 
Baráti üdvözlettel:
Ferenczi Imre
2009. május 02.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2021. október »
október
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031