Bakonytamási

Köszöntjük településünkön! Reméljük minden szükséges információt megtalál honlapunkon...

Bakonytamási

Bakonytamási

Bakonytamási

Teleház

2003-ban az önkormányzat pályázat útján 3 darab, összesen 1.000.000 forint értékű számítógéphez jutott. Ezekkel kiegészítve az általános iskola 6 db-os számítógép állományát, alakult meg a teleházunk, még ugyanebben az évben. Az 3 új gép nagyobb teljesítményű, Windows XP, a régebbi, soros helyi hálózatban működők Linux operációs rendszerűek. Rendelkezünk egy régebbi típusú szkennerrel, valamint egy HP-1010-es lézernyomtatóval.
 
Látogatók száma (2007. első félév):
Teleház tagok száma: 72
Internet használó: 1188
Nyomtatás: 392 oldal
 
Látogatói morál
Mindkét intézmény jellege az információ megszerzésére, feldolgozására, felhasználására irányul. Ebből fakadóan a látogatók gondjait, problémáit, vágyait, szándékait kell megoldanunk a rendelkezésre álló eszközökkel, a szűkösen rendelkezésre álló erőforrások, és az esélyegyenlőség elvének lehető legtökéletesebb betartásával. Látogatóink nagy része fiatal, ennek megfelelően a két intézmény közül a teleházat kedvelik jobban. Annak megszokása, hogy a számítógép nem cél, nem pusztán a játékszenvedély kielégítésére szolgáló eszköz, egy hosszabb ideig tartó folyamat volt. Rá kellett döbbentenünk a felhasználóinkat, hogy a számítógép egy hasznos munkaeszköz, mellyel feladatokat végezhetünk el, tanulhatunk, dolgozhatunk, de ha akarunk és tehetjük, játszhatunk is. Vagyis nem csupán a pillanatnyi öröm kielégítésére szolgáló eszköz. Egy feladatnak pedig mindig elsőbbsége van a szórakozással szemben. Ezt a mentalitást sikerült kialakítanunk, ahogy a felhasználási idő betartatására is törekszünk. Nagy előnyt jelent a gépek kétféle működési hálózata. Legfontosabb célunk, hogy a látogatóinkkal megértessük, a könyvtár és a számítógépterem egy nyugodt, békés elfoglaltságot adó, és igénylő hely.
 
Cím: 8555 Bakonytamási, Széchenyi u. 13.
Nyitva tartás:
Hétfő, Szerda: szünnap
Kedd, Csütörtök, Péntek: 14:30-16:30
Szombat, Vasárnap: 13:30-17:30
Igény esetén, ha fontos (iskolai házidolgozat, vizsgaanyag készítése stb.) megadjuk a lehetőséget egy max. 15-20 perc hosszabbításra.

Scroll to Top Megszakítás