Bakonytamási

Köszöntjük településünkön! Reméljük minden szükséges információt megtalál honlapunkon...

Bakonytamási

Bakonytamási

Bakonytamási

Mozgalom az egészségért 2


Családban marad a mozgás

Délután érkezünk Bakonytamásiba, ahová hamarosan befut Polyák Péter edző is. A Mozgalom az egészségért (Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-1.8.6.-17-2017-00020 program keretében hetente kétszer tart edzést a helyieknek.

A három megye, harminc település bevonásával zajló kezdeményezés ingyenes sportolási lehetőséget biztosít azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres mozgás fontosságára. Az órákon az eszközök használatát is díjmentesen biztosítják. Így már nem olyan meglepő, hogy Péter egy feneketlennek tűnő fekete zsákot cipel a hátán – ugrókötél és jógaszőnyeg is rejtőzik benne – ami jól illik a közelgő ünnep előtt tisztelgő Mikulás sapkája mellé!

sportos mikulás

Senkit ne tévesszen meg az itteni autós szőnyeg, az edzés nem lesz gyerekjáték!” – mondja Péter viccesen, amikor belépünk a terembe. 22 éves, éveken át akrobatikus rock’n rollozott, nem volt kérdés számára, hogy a hivatásába is beépítse a sportot. “Jelenleg sportoktatói végzettségem van, de szeretnék még tanulni, ha lesz rá lehetőségem.” – teszi hozzá, miközben egy nagy csomag szaloncukrot is elővarázsol a Mikulás hangulat kedvéért.

Néhány perccel később elkezdődik az erősítő- és állóképességfejlesztő torna, ami ezúttal szó szerint családias hangulatban zajlik: László, a felesége Gabi és fiuk, Dávid melegít a karácsonyi manós pólót viselő Péter vezényletével. A funkcionális gyakorlatokkal tarkított, köredzés jellegű óra során az öt kilós medicinlabda és az ugrókötél is előkerül, nem kevés kihívást okozva ezzel Gabiéknak, akik derekasan helytállnak. Mivel most csak hárman vannak, van idő rá, hogy Péter mindenkit egyesével lenyújtson, ami – mint később megtudjuk – Gabi egyik kedvenc része. “Annyira jól esik, és érzem, hogy a testem is hálás érte.” – teszi hozzá az anyuka, aki a hétköznapokban akár 10-15 kilométert is gyalogol a munkája miatt.

Az óra végén Dávidék lelkesen segítenek összepakolni, sőt, még egy meglepetés szendviccsel is kedveskednek Péternek, aki nemsokára indul a következő helyszínre, hogy megtartsa a második edzését a szomszédos településen.

februárig még lehet csatlakozni

Munka után sokszor nehezen veszem rá magam, hogy eljöjjek.” – mondja László, aki autószerelőként jól tudja, hogy a motortér rejtelmeiben képtelenség egyenes háttal elmélyedni. “De a fáradtság elmúlik, amint elkezdek mozogni. Örülök, hogy van ez a lehetőség, én mindenkinek azt javasolnám, hogy próbálja ki.” – teszi hozzá indulás előtt.

A program februárig tart, és addig bárki csatlakozhat. Tény, hogy a téli hónapokban talán még nehezebb elkezdeni a sportolást – hiába, túlságosan csábító a fotelben kucorgás – de megéri energiát fektetni az egészség megőrzésébe, mert a test meghálálja a törődést. Ráadásul Péternek köszönhetően nem csak a kellemes fáradtság, hanem a jó hangulat is mindig garantált!

Scroll to Top Megszakítás