Itt vagyunk: Főoldal Vendéglátás "Szent Anna" Turistaház
Bekezdések

"Szent Anna" Turistaház

 

Elérhetőség

8555 Bakonytamási, Jókai u. 2.
Forsthoffer Jánosné, Andrea, gondok
30/811-65-98

Térkép

Képek

Képek a 2011-es állapotról

Képek a kezdetekről

Történet

2006 tavaszán megkereste önkormányzatunkat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai csoportjának vezetője, ugyanis a Csóton üzemelő turistaház bérleti szerződését nem újították meg, és helyet kerestek a környéken. Az önkormányzat felajánlotta a volt szolgálati lakás épületét, majd 2006. július 8-án ünnepélyes keretek között felavattuk a „Szent Anna” Máltai Turistaházat. Nagy megtiszteltetés ért bennünket, hiszen Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője személyesen jelen volt a megnyitón.

Célközönség

Turistaházunkban elsősorban olyan hátrányos helyzetű családok gyerekeinek nyaraltatását biztosítjuk, akiknek szülei saját erőből nem tudnák megoldani az üdülést. Megmozdulnak a családsegítő központok, önkormányzatok, mindenki igyekszik segíteni. A gyerekek nagyon jól érzik magukat, sokuk életében ez az első igazi nyaralás.

Önkormányzatunk igyekszik mindenben segíteni, aki igényli, annak megoldjuk az étkeztetést, van lehetőség pingpongozásra, használhatják a szomszédos edzőtermet, van kártya, társasjáték, csocsóasztal stb, de van aki csak az udvarban fészkelő öttagú gólyacsalád mindennapjait kíséri figyelemmel.

Célunk továbbra is az, hogy a lehető legkevesebb költséggel tudjuk biztosítani a hátrányos helyzetű gyerekek számára a pihenés, nyaralás lehetőségét. De előzetes egyeztetés alapján a célközönségbe nem tartozó személyeknek, csoportoknak is tudunk szállást adni.
Reméljük kellemesen és hasznosan töltik itt az idejüket!

Túraajánlatok

Hódoséri Ciklámenes (18 km) Így jutunk el

Csesznek (20 km): Várrom Így jutunk el

Fenyőfő (országúton 21, erdei úton kb. 8-10 km): Ősfenyves Így jutunk el

Pannonhalma (21 km): Bencés Apátság, a Világörökség része Így jutunk el

Pápa (25 km): Várkertfürdő, Esterházy-kastély, Kékfestő Múzeum Így jutunk el

Kisbér (27 km): Batthyány-kastély, templom, ménesbirtok épületei Így jutunk el

Bakonybél (31 km): Bencés Apátság, Kőris-hegyi kilátó Így jutunk el

Zirc (33 km): Arborétum, Ciszterci Apátság Így jutunk el

Győr (39-36 km): Állatkert, Zichy-palota, Egyházmegyei Kincstár Így jutunk el 1, Így jutunk el 2

Veszprém (55 km): Vár, Viadukt, Állatkert Így jutunk el

Egy köszönőlevél

Végül pedig egy levél, mely talán jól példázza a fent leírtakat:

„Tisztelt Csoportvezető Asszony!

Az Önök áldásos tevékenysége következtében volt alkalmunk 2006. július 31. és augusztus 5. közötti héten a bakonytamási Szent Anna Turistaházukban táborozni 14 fő részvételével.

A tábor résztvevői általános iskolás korú gyermekek voltak, zömében hátrányos helyzetű, alacsony jövedelmű, illetve sokgyermekes családból kerültek ki, akiknek egyébként nem adatott volna meg a táborozás élménye, mert az iskoláik illetve szabadidős tevékenységet szervező intézmények táborait nem tudták megfizetni.
(…)
A gyerekek nagyon jól érezték magukat, maradtak volna még egy hétig is, bár az eső gyakran szemerkélt, de sikerült érdekes elfoglaltságokat találni, jó programokat megvalósítani: volt helyismereti verseny, bográcsozás, szalonnasütés, tábortűz, kézműves foglalkozások, sok játék, készítettünk papírsárkányt, volt este bátorságpróba, de voltunk Pápán is az élményfürdőben. A település adottságai nagyon jók, szép a hely, sok a látnivaló a környéken (Pápa, Csesznek, Zirc, Pannonhalma). A turistaház kényelmes, jól felszerelt, megfelelt a célnak.

Bakonytamási vezetői, Forsthoffer Jánosné (Andrea) – a gondnoknő – kitűnő házigazdának bizonyultak, a helybeli emberekkel együtt nagyon vendégszeretőek, kedvesek, szolgálatkészek, türelmesek, megértőek voltak, minden kívánságunkat teljesítették, szinte a gondolatainkat is igyekeztek kitalálni.

Mindez nem valósulhatott volna meg, ha Önök a turistaház használatát nem biztosították volna önköltségesen.

Ezúton szeretnénk megköszönni a lehetőséget, mellyel elérhetővé vált ezeknek a gyerekeknek is a nyaralás.

Kívánunk a további tevékenységükhöz sok sikert, erőt, jó egészséget, kitartást és minden mást, amire szükségük lehet.

Szabadbattyán, 2006. szeptember 12.

Köszönettel:
Kovácsné Nagy Edit
családgondozó”

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2021. szeptember »
szeptember
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930